5 adviezen om “elkaars psychiater te zijn” (met dank aan Dirk De Wachter)

Beste lezer,

In “normale “ tijden ga ik graag af en toe naar een lezing van een spreker die me fascineert. Voor mij is zo’n luistersessie ’n heerlijke manier om bij te leren over onderwerpen waarin ik me verder wil verdiepen.

Maar… sinds Corona is het bijwonen van dit soort lezingen geen optie meer. Hoe zou dat immers lukken met zoveel mensen samen in een zaal? Toch was ik afgelopen week aanwezig op een één uur durende lezing! En de spreker… die was niet de minste. Dirk De Wachter. Dé gekende hoogleraar/psychiater, met maar liefst meer dan 35 jaar ervaring in zijn vak, én best-seller auteur van het boek “De kunst van het ongelukkig zijn”.

Hoe zag die lezing er dan uit, vraag je je af? Wel, neen, het was geen solo-event, voor mij alleen georganiseerd. Helaas niet, haha ???? (al staat De Wachter zeker op mijn verlanglijstje voor een 1-op-1 interview als mijn podcast er ooit komt! Dromen mag… ????). Neen, de lezing werd dit maal georganiseerd door Pause, een recent opgericht initiatief voor virtuele events en lezingen. Gratis dus, denk je? Neen, toch niet. Pause vroeg alle geïnteresseerden in een ticketje voor de lezing om op een bepaalde datum en uur naar een website te surfen. Daar kon je dan, Tomorrowland-gewijs, je ticket bemachtigen voor dit virtuele event. Een kaartje kostte iets van een tien Euro en dit bedrag ging (deels) naar het goede doel “Te gek!?”.

En dan was het zo ver… afgelopen maandag om stipt 20 uur gingen de deuren van de virtuele concertzaal open. Ik zal het aantal “live” aanwezigen oplopen tot meer dan 4.000. En op het “toneel” (een klein podium op het strand, vlak bij de vuurtoren van Breskens) daar stond Dirk De Wachter.

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen