Mijn handleiding: Goede voornemens die je wél kan volhouden

Beste lezer,

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Voor we het goed en wel beseffen tellen we af van tien naar nul en schreeuwen we luidkeels: “Gelukkig nieuwjaar!”. De volgende ochtend wanneer we ontwaken is het 1 januari. De dag die gekend staat om de “goede voornemens”. De dag waarop we onszelf “officieel” nieuwe kansen geven om het anders en beter te doen in het nieuwe jaar. Zo gaat het toch meestal met die goede voornemens. 

Maar, waarom, beste lezer, wachten tot dat nieuwe jaar echt is aangebroken? Ikzelf ben namelijk al enkele weken bezig met die “goede voornemens”. Ik noem ze mijn persoonlijke doelen voor 2021. 

Waarom, vraag je, het huidige jaar is toch nog niet ten einde? Wel omdat ik geloof dat alles begint met een goede voorbereiding. Ook het stellen van doelen. Het zijn voor mij ideeën die zachtjes moeten rijpen in mijn hoofd. Een soort van wish list die geleidelijk aan concreter wordt als ik, terwijl de tijd verstrijkt, er “wishes” bijkrabbel… En wanneer het nieuwe jaar dan echt aanbreekt op 1 januari, dan is mijn plan klaar en kan het meteen vanaf dag 1 uitgerold worden. No time wasted!  

Als je het bekijkt vanuit professioneel standpunt, is deze werkwijze helemaal niet zo vergezocht, merk ik. Op business vlak is het heel gebruikelijk om al enkele maanden voor het beëindigen van een jaar vooruit te blikken en doelstellingen voor de toekomst op papier te zetten. Meer zelfs, voor elk nieuw project worden meestal ook al de nodige strategieën, planningen en budgetten uitgewerkt. Preparation is key in business. Waarom deze manier van werken dan niet toepassen op het grootste project van jouw leven? Jijzelf! :-) 

Heb ik je warm gekregen, best lezer, om samen met me aan de slag te gaan? Het zijn nog meer dan 10 dagen eer 2021 aanbreekt! Je hebt dus nog de tijd om klaarheid en duidelijkheid te krijgen over jouw persoonlijke goals voor het nieuwe jaar. In deze blog reik ik je de 5 tips aan die ik gebruik bij het neerschrijven van mijn doelstellingen. Want ja, dat is misschien wel mijn eerste, en belangrijkste tip. 

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen