Mijn ochtendritueel voor een vliegende start van de dag…

Beste lezer,

De ochtendstond heeft goud in de mond…

Het is een quote die ik al jaren ken. Toch was ik me niet echt bewust van wat er precies mee bedoeld werd. Meer zelfs, ik hield vooral van de avondlijke uren van de dag. Als eindelijk alle to do’s waren afgevinkt en ik op de zetel kon ploffen. Rust aan mijn hoofd. Niks meer “moeten”. Enkel nog chillen en mijn hoofd leegmaken. Die ontspannende avonduren zag ik als dé manier om mijn batterij weer op te laden voor de volgende (werk)dag die zich morgen als mijn wekker rinkelde weer zou aandienen.

Maar, begin jaar veranderde er iets in die gedachtegang. In januari las ik het fantastische boek “The 5AM club” van bestsellerauteur Robin Sharma. Zoals de titel al doet vermoeden, gaat dit boek over een select clubje van mensen dat ervoor kiest om hun wekker om 5 uur ’s ochtends te zetten. Maar, dat niet alleen, want gedurende het eerste uur van hun dag, dus van 5 uur tot 6 uur, spenderen ze elke minuut volgens een vastomlijnd plan.

Waarom ze dat doen? Wel, zoals de auteur het zo mooi omschrijft: “Because the first hour of your day sets the tone for the rest of your day.”. Voor hen zijn niet de ontspannende avondlijke uren cruciaal voor een volle batterij de volgende dag… Neen, hoe ze het eerste uur van die volgende (werk)dag doorbrengen, dat geeft dé doorslag.

Dat is ook meteen de belofte die de auteur je doet in zijn boek. Breng je het eerste uur van je dag door op de manier dat Robin Sharma voorschrijft, dan bereid je je optimaal voor om uit de startblokken te schieten eenmaal je dag “echt begint”. Het boek is dan ook een vriendelijke uitnodiging om toe te treden tot dit exclusieve clubje. Mijn nieuwsgierigheid was alvast geprikkeld na het lezen van het boek. En ik besloot dan ook op de uitnodiging in te gaan en de aanbevelingen van de auteur om te zetten in de praktijk.

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen