Podcast Nr. 15 – Kenneth Vandendriessche over mentale weerbaarheid, topsport en de bedrijfswereld…

Beste lezer,

“Het mooiste voorbeeld van mijn mentale weerbaarheid, eentje waarbij ik van mezelf “geschrokken” ben, vond plaats in 2017. Mijn eerste jaar bij het internationale, professionele triatlon team van Itzu. Het was mijn eerste jaar als prof. Ik verwachtte er heel veel van. Ik had een uitstekende voorbereiding gehad. Alles ging naar wens. Maar, tijdens de eerste wedstrijd in april, had ik een zware crash in een afdaling in Cannes. Een auto, die er eigenlijk niet had moeten zijn, kwam naar boven gereden op de berg. Ik moest uitwijken en botste gewoon frontaal tegen de rotswand.

Als een geluk bij een ongeluk had ik enkel een spierscheur in mijn quadriceps. De revalidatie zou 6 weken duren, dus tot in mei. Dan zou het seizoen al volop aan de gang zijn. Toch slaagde ik erin redelijk snel een mentale switch te maken. Ik zou er keihard voor vechten om terug op niveau te komen.”

Aan het woord is Kenneth Vandendriessche. Professioneel triatleet en dus topsporter. Zijn carrière als atleet combineert hij met een job als training advisor bij Itzu.

Twee totaal aparte bezigheden, zou je denken, toch?!

Niets is minder waar. Heel wat van de lessen en skills die Kenneth leerde in de (top)sportwereld, bleken van toepassing te zijn in de bedrijfswereld. Vooral de mentale weerbaarheid die Kenneth als topsporter ontwikkelde, bleek ’n waardevol talent te zijn dat ook zijn klanten uit de bedrijfswereld verder wilden ontwikkelen.

Want, mentale weerbaarheid, het vermogen om om te gaan met frustraties en tegenslagen, dát is, volgens Kenneth, wat het verschil maakt tussen de absolute top en de subtop. In de sportwereld, maar ook op de werkvloer.

“It ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward.” . Met deze legendarische quote van Rocky Balboa zet Kenneth zijn woorden kracht bij.

Verder leerde ik van Kenneth in deze podcast:

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen