Podcast Nr. 23 – Jacinta Simons over jezelf durven tonen aan de wereld

Beste lezer, 

“Elke woensdag van de week doe ik niks. Dan sta ik op. Ik doe waar ik zin in heb. Vaak ga ik dan naar het strand. Ik neem niets mee. Geen telefoon. Niks. Ik ben er gewoon. Ik ga er zwemmen. En dan… voel ik in stilte de antwoorden komen. Dan krijg ik ideeën. Dan krijg ik inspiratie. Als ik die dan durf te volgen, dan zit ik op het juiste pad. Zo leerde ik: de antwoorden zitten altijd in jou. Maar als je altijd alles wil controleren, vind je die antwoorden nooit. Dan laat je het ook niet toe dat ze jou vinden.”

Aan het woord is Jacinta Simons.

Na een jarenlange carrière in de reclame branche in België, besloot Jacinta dat ze nood had aan een “break”. Ze besloot enkele weken naar Valencia te gaan om Spaans te leren. Daarover vertelde ze me:

“Valencia was ’n break van mijn leven thuis. Nadien zou ik terug aan het “echte leven” beginnen. Maar, Valencia heeft uiteindelijk mijn ogen geopend… In het begin vond ik er niks aan. Het was volledig uit mijn comfort zone. Ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Ik wil terug naar huis… Ik was zelfs ’n beetje in shock. Maar stilletjes aan… begon ik België minder te missen. Ik hoorde andere verhalen in de stad dan in het dorp thuis. Ik zag hier andere dingen. Al die reisverhalen van mensen van verschillende nationaliteiten, daar kreeg ik het warm van. Mensen keken mij niet raar aan als ik over mijn grootste dromen vertelde. Ze zeiden me: “Doe het gewoon.”. Ik was dertig. Ik dacht dat ik al oud was - maar ik was nog zo superjong. Ik realiseerde me dat mijn leven in België me ziek maakte en besloot eindelijk mijn hart te volgen in plaats van mijn verstand. Ik zei tegen mezelf: “Ga nu eens doen wat je voelt vanbinnen. Wat je echt moet doen.”

Enkele jaren geleden ruilde Jacinta dus haar leven in België in voor ’n nieuwe start in Valencia. Daar ging ze uiteindelijk ook aan de slag als fotografe en brand designer.

Verder leerde ik van haar in deze podcast:

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen