Podcast Nr. 8 – Een vliegtuig heeft tegenwind nodig om op te stijgen…

Beste lezer,

“Een vliegtuig heeft tegenwind nodig om op te stijgen… “

Het is één van de vele quotes die mijn gast citeert tijdens de opname van de 8ste aflevering van mijn podcast “The Wellness Lifestyle”.

Maar, het is voor mij wel dé meest treffende voor de persoon die tegenover mij zit.

Eerder in ons gesprek vertelde Tom Ector me namelijk wanneer hij precies besloot te kiezen voor de activiteiten die hij vandaag de dag nog steeds (met plezier!) professioneel uitoefent.

“Na een periode van 3 jaar als leerling piloot bij defensie faalde ik in mijn allerlaatste vlucht. Kort daarop volgde een relatiebreuk. Op dat moment stelde ik mezelf zich een aantal doelen. Piloot worden in de burgerluchtvaart en personal trainer.”

En als ik hem vraag “waarom dan precies personal trainer?“, vertelt hij me:

“Plots geraakte ik in de ban van Aerobics. Vond ik geweldig! Goede muziek, in groep sporten en veel vrouwen om je heen. ???? Een betere cocktail was er niet! 10 jaar gaf ik intensief les in aerobics en spinning. Vervolgens nog eens 10 jaar als coördinatietrainer bij KRC Genk. Alle ploegen vanaf U13 tot en met het eerste elftal. Thibault Courtois, Kevin De Bruyne, Steven Dufour, Dennis Praet en nog zoveel toppers. Een mooie ervaring maar meteen ook de aanzet tot personal trainer. Ik wilde mensen zoveel mogelijk aan het bewegen krijgen en houden. Ik wilde zoveel mogelijk mijn positieve ervaring van sport delen en overbrengen. En vooral mijn opgedane kennis gebruiken. Het was pas toen dat ik merkte dat daar ook behoefte aan was. Personal training was toen nauwelijks of niet gekend.”

Ik ken Tom inmiddels al jaren, maar toch zijn het ook voor mij openhartige en verrassende antwoorden van mijn gast.

Verder leer je van Tom in deze podcast:

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen