Podcast Nr. 16 – Xavier Leclair over “slow living”

Beste lezer,

“Als je op Wikipedia het woord “traag” ingeeft, zie je dat dit heel vaak een negatieve connotatie heeft. Bijvoorbeeld: “Hij is traag van geest.”. Maar, eigenlijk zou traag/traagheid een positieve connotatie moeten hebben. Want, traagheid geeft ook diepgang. Waardoor je meer voelt. Waardoor je het belangrijke van het onbelangrijke kan onderscheiden.

Ik neem vaak mezelf als voorbeeld. Ik ben zelf eigenlijk helemaal niet “slow”. Ik ben van nature uit een energetisch, Duracell gedreven konijn. Ik zeg vaak: “slow” is mijn ideaalbeeld. Dat waar ik naartoe wil groeien. Een pad. Een soort van therapie.”

Aan het woord is Xavier Leclair, oprichter van de start-up “Slow cabins”.

Na zelf zo’n “slow cabin” ervaring op te doen eind vorig jaar, besloot ik Xavier te contacteren en uit te nodigen voor mijn podcast. Ik wilde wel wat meer weten over de “slow living” filosofie die aan de basis ligt van zijn concept.

“In 1985 opende de allereerste MacDonalds in Rome. Vlak bij de Spaanse trappen. In het kloppend hart van de Italiaanse hoofdstad. De opening van het fast food restaurant was een dolk in het hart van heel wat Italianen. En zorgde dus ook meteen voor weerstand. Het was op dat moment dat de oprichter van de slow (food) movement, Carlo Petrini, zijn beweging echt uit de grond begon te stampen. Als een culturele revolutie tegen de massaproductie, de eenheidsworst. Tegen namaak en het minder artisanale… En pro het lokale, het inclusievere, het ambachtelijke. Kwaliteit boven kwantiteit.”

Zo vertelde Xavier me over het ontstaan van de slow movement.

Tweeëndertig jaar later, in 2017, startte het ondernemersverhaal van Xavier. Naast fan van natuur en hospitality, hield hij er namelijk ook van “mensen gelukkig te maken”. Dat bracht hem bij het unieke wellness concept dat hij vandaag volop de markt zet: “Slow Cabins”.

Verder leerde ik van hem:

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen