Podcast Nr. 19 – Joris Evens over “financiële wellness”

Beste lezer,

“Een zware brand in mijn ouderlijk huis toen ik 17 jaar was. Klanten van mijn verzekeringskantoor, nog geen 40 jaar oud, die plots door ziekte of een ongeval, uit het leven werden gerukt. Het zijn gebeurtenissen die me deden inzien dat het leven kort en kostbaar is en in een fractie van een seconde volledig kan veranderen. Ze deden mij besluiten dat ik bewust keuzes wil maken in mijn leven. Ik heb mijn job als ingenieur en verzekeringsagent altijd met veel passie en liefde gedaan, maar ik voelde dat ik nog meer impact wilde maken in de wereld…”.

Aan het woord is Joris Evens. Joris is één van 600 life planners wereldwijd. En in deze 19de aflevering van mijn podcast duik ik met hem in de wereld van financiële wellness. Want ja, geld, dat is volgens Joris, een synoniem voor liefde en kracht. En, een goed gesprek over geld? Dan heeft volgens hem pas zin wanneer je eerst een goed gesprek over het leven hebt gehad. Daar had ik wel oren naar.

“Iedereen krijgt 3 dingen in dit leven: talent, tijd en energie. We denken allemaal dat we er oneindig uit kunnen putten. Maar wat als het niet zo is? Ben je dan het leven aan het leiden waar je écht voldoening en zingeving uit kan halen?”

Zo vatte Joris de essentie van life planning meteen samen voor me.

Verder leerde ik van Joris:

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen