Podcast Nr. 3 – In gesprek met een overijverige, grenzeloze levenskunstenaar

Beste lezer,

Begin dit jaar schreef ik de blog “Elke dag genieten van de kleine dingen”. 

Daarop kreeg ik een verrassende, maar leuke reactie van een lezer. Hij bood me zijn boek “Fuck de bucket list” aan in ruil voor feedback. Op dat aanbod ging ik graag in. 

Meer zelfs, na het lezen besloot ik dat het boek een ideaal uitgangspunt was voor de opname van een aflevering van mijn podcast. Ik toetste mijn idee even af met de auteur en ja, hij zei volmondig ja. 

Zo kwam het dus dat ik afgelopen week de derde aflevering van mijn podcast opnam met deze vrolijke Maastrichtenaar. 

Laat me je hem bij wijze van introductie, even voorstellen. 

Naast auteur is mijn gast ook specialist in grenzeloos ondernemen. Hij startte al in de jaren tachtig bij het dagblad De Limburger met het ontwikkelen van grensoverschrijdende advertentieconcepten. Later richtte hij ook zijn eigen bedrijf op, Grensland Media. Volgens mijn gast bestaan grenzen niet. Ze zitten slechts in de hoofden van mensen. 

Naast een succesvolle ondernemerscarrière, heeft mijn gast ook een unieke, ietwat atypische levensvisie waarover ik wel wat meer wilde weten. 

Vanaf zijn 45ste werkte hij 4 dagen per week in plaats van de standaard 5. Daarnaast ging hij, van jonge leeftijd al, consequent elke 6 weken op verlof. Zijn vrije tijd? Die plant hij nauwkeurig, en ruim op voorhand, in in zijn agenda. Hij heeft nooit stress, zo beweert hij, en de woorden “ik heb het druk” zal je niet snel uit zijn mond horen komen. Op zijn 53ste startte hij heel bewust met voorbereiding van de verkoop van zijn bedrijf. En, op zijn 55ste voerde hij die dan ook succesvol uit.

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen