Podcast Nr. 18 – Julie Vanderlinden over “beter slapen”

Beste lezer,

“1 op 3 Belgen kampt met één of andere vorm van een slaapprobleem. De mensen die dan een diagnose krijgen worden zo goed als altijd behandeld met slaapmedicatie. Maar, die brengt een kostprijs, (vaak) bijwerkingen en een afhankelijkheid op langere termijn met zich mee. Er bestaan echter ook niet-farmacologische oplossingen die werken op de emotionele, mentale, en gedragsmatige aspecten van slaap. Door die meer onder de aandacht te brengen wil ik mensen empoweren. Ik wil hun lichaam en geest weer de kracht geven om slaapproblemen zelf in handen te nemen. Zonder medicatie of suppletie van bijvoorbeeld melatonine.”

Aan het woord is Julie Vanderlinden, gezondheidswetenschapper en slaaptherapeute. In de 18de aflevering van mijn podcast “The Wellness Lifestyle” interviewde ik haar over wat zij noemt “de fundering van een gezonde levensstijl”, namelijk slaap.

“Slaap is de pijler die zorgt dat er energie vrijkomt om ook aan de andere pijlers (voeding, beweging, stress management, enz.) te kunnen werken. Op die manier werkt slaap versterkend. Door beter te slapen zal je bijvoorbeeld vaker gezondere voedingskeuzes maken. Je zal ook meer fut en energie overhebben om tot beweging over te gaan en aan de slag te gaan met je stresshantering. Slaap is een basis die ik iedereen toewens."

Dit is wat ik verder leerde uit de podcast:

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen