1 jaar, 12 podcasts, I did it.

Beste lezer,

 

1 jaar, 12 podcasts, I did it. ???? Begin 2020 begon ik als ervaren podcast luisteraar, maar totaal onervaren podcast host, aan een gloednieuw, spannend avontuur. ????

Ik zou elke maand een podcast opnemen met iemand die voor mij 100% “the wellness lifestyle” belichaamde om zo zijn/haar tips te ontfutselen. ????️

 

Hoe ging me dat af?

 

Wel, laten we zeggen, het was een behoorlijke leerervaring. ????

Niet altijd even comfortabel en gemakkelijk dus. Een geroutineerde interviewer bleek ik (in het begin toch zeker) allerminst te zijn.

Maar plezant, leerrijk én inspirerend, dat was het wel! ????

Ik genoot intens van het hele proces.

Van het contacteren van een potentiële gast. De blijdschap wanneer die “ja” zei op mijn uitnodiging. Tot het voorbereiden van vragen. Het voeren van het gesprek. De vrijheid om elke vraag te stellen die ik maar wilde. De nieuwe ontmoetingen (heel wat gasten ontmoette ik voor het eerst n.a.v. de podcast). Tot het her-beluisteren van de opname thuis waarbij ik vaak in de lach schoot ????, of een gevoel van schaamte ???? of net trots ervoer wanneer het minder of net echt goed klonk.

De spanning die gepaard ging met het op de “start”-knop drukken bij een nieuwe opname, die bleef tot bij de laatste aflevering in december. ▶️

De eerste minuten van een aflevering voelde ik me altijd zenuwachtig. ????

Maar zo goed als altijd, ontdooide ik nadien.

Ook leerde ik, geleidelijk aan, inspelen op de antwoorden van mijn gast.

Telkens weer deed ik waardevolle inzichten op tijdens het gesprek. ???? Niet meer dan eens vergat ik dat er een recorder tussen mij en de geïnterviewde stond en babbelden we honderduit alsof we in een gezellig cafétje zaten. ????

Na afloop voelde ik me altijd enorm voldaan en happy. ????

 

12 leuke, inspirerende gesprekken dus…

 

Maar recent voel ik het “effect van de podcast” precies ook in andere domeinen van mijn leven.

Ik voel me moediger om de vragen te stellen die branden op mijn tong, maar die ik vroeger niet had durven stellen. ????

Ik ben zelf ook opener naar anderen, over mezelf en mijn eigen uitdagingen.

En ik ben comfortabeler in allerlei gesprekken, ook met mensen die ik amper ken.

Leuke extra, toch? ❓

 

❗ P.S.: Dit waren de 12 afleveringen van 2021 in een notendop.

 

Afl. 1: Rony Nijs - Mijn vader vertelde over de uitdagingen die hij kreeg voorgeschoteld tijdens de voorbije 20 jaar bij Gervi… en hoe hij ze tackelde. Plus, de tips die hij mij wilt meegeven voor de toekomst.

 

Afl. 2: Monique Dassen – Mindset coach Monique deelde dé gouden tip om telkens weer recht te staan (na tegenslag) zonder je enthousiasme te verliezen en legde me uit wat een verrekijker te maken heeft met positief denken.

 

Afl. 3: Armand Vliegen – Levenskunstenaar Armand vertelde me waarom je best niet wacht met het plannen en uitvoeren van een bucket list tot het moment waarop “je de bucket kickt”.

 

Afl. 4: Andreas Ketels – Andreas, de oprichter van Glowbus, deelde zijn impressionant levens- én ondernemersverhaal met me. Een verhaal over vallen en opstaan. En over dat alles mogelijk is… als je er maar écht in gelooft.

 

Afl. 5: Lieve Bullens – Lieve, mental coach in hart nieren, vertelde me wat het beste moment in je leven is om naar een mental coach te stappen en wat mental coaching je kan brengen als je je eraan durft over te geven.

 

Afl. 6: Mieke Meynen – Loopbaan coach Mieke leerde me hoe het model van “verbindende communicatie” je kan helpen om op een constructieve manier feedback te geven. Ook deelde ze 2 waardevolle tips met me die je kan toepassen om je werkuren stressvrijer én productiever door te brengen

 

Afl. 7: Ismaël Ben-Al-Lal – Hoe transformeert een ondernemer en vader van 2, die amper sport en werkweken klopt van ontelbaar veel uren, in een topatleet die dagelijks traint, 20kg lichter weegt en zich voorbereidt op zijn deelname aan de Iron Man triatlon? Dat leerde ik van Ismaël in deze podcast.

 

Afl. 8: Tom Ector – Van Tom, de oprichter van BodyReset leerde ik hoe sport en beweging een “redder” kan zijn op moeilijke momenten in je leven en waarom genieten van sport minstens zo belangrijk is als het behalen van sportieve doelstellingen.

 

Afl. 9: Annelies Mentink – Minimaliseer-coach Annelies leerde me dat een minimalistische levensstijl niet gaat over “ontspullen”, witte, strakke interieurs en je alles ontzeggen, … maar wel over bewustwording en tijd vinden voor wat jij echt belangrijk vindt.

 

Afl. 10: Jerome Van Zeijl – Van Jerome leerde ik wat “bewust ondernemerschap” is. Heel wat ondernemers doen alles om eerst het financiële plaatje te laten kloppen… Als dat eenmaal ok is, zullen ze wel tijd maken voor de andere domeinen van hun leven. Ik ben net overtuigd, zo vertelde Jerome me, dat wanneer je dit omdraait, en dus wanneer je eerst focust op je fysieke, mentale en emotionele welzijn als ondernemer, dat het financiële vanzelf volgt.

 

Afl. 11: Marjolein Nijs – In deze korte aflevering draaiden we de rollen om en vroeg Tom Ector me naar mijn uitdagingen en goals voor 2022 en hoe ik de principes van “the wellness lifestyle” zoveel mogelijk implementeer in mijn leven.

 

Afl. 12: Femke Helon – Van Femke, de vrouwelijke onderneemster van 2020, leerde ik waarom het nu belangrijker dan ooit is om, ook op de werkvloer, je hart te laten spreken en zo in connectie te blijven met je team.

Naar de podcast luisteren?

Dat kan hier:

Be well,

Wil je de rest van dit artikel lezen, schrijf je dan gratis in voor mijn tips!

Heb je al een account?

Blog onderwerpen